Mykonos Beaches

Το σημαντικότερο ίσως από τα δυνατά τουριστικά σημεία της Μυκόνου, που την κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σ’ όλα τα νησιά του Αιγαίου, είναι οι παραλίες της.
Ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της, οι γραφικοί κολπίσκοι με τις πανέμορφες αμμουδιές διαδέχονται η μία την άλλη.

Ορνός:
Απάνεμη παραλία με ένα μικρό ψαρολίμανο που είναι ιδανικό αγκυροβόλιο για σκάφη αναψυχής. Διαθέτει σχολή κατάδυσης. Μια από τις πιο πολυσύχναστες και «οικογενειακές» παραλίες του νησιού. Από την παραλία του Ορνού, λάντζες ξεκινούν για τις άλλες γνωστές νότιες παραλίες της Μυκόνου (όπως και από τον Πλατύ-Γιαλό), ενώ στον ίδιο όρμο υπάρχει και λιμανάκι για ψαράδικα και παρέχεται ασφαλές αγκυροβόλιο για τα σκάφη αναψυχής.

«Paradise» ή Καλαμοπόδι:
Μεγάλη αμμουδιά με χοντρή άμμο, στο νότιο μέρος του νησιού. Με φυσική σκιά και καλαμωτές. Καλά οργανωμένη παραλία με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά.

«Super Paradise» ή Πλιντρί:
Η διασημότερη παραλία του νησιού. Πόλος έλξης για το νεανικό κοινό και όχι μόνο, μιας και αυτή η παραλία πέρα από τα γαλάζια νερά της, αποτελεί τόπο συνάντησης για όλους τους επισκέπτες του νησιού. Είναι πλήρως οργανωμένη και οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ σίγουρα θα ικανοποιηθούν.

Αγιος Ιωάννης:
Η παραλία που προνομιακά βλέπει απέναντι την Δήλο, το ακρωτήρι της Αλεόμαντρας και το κανάλι μεταξύ Μυκόνου και Δήλου. Αμμουδιά με διάφανα νερά κατάλληλη για όσους προτιμούν ηρεμία και χαλάρωση στο μπάνιο τους. Στη παραλία του Αγίου Στεφάνου στο αριστερό άκρο της αμμουδιάς βρίσκεται το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου. Ήσυχη και με καθαρά νερά αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αποζητούν τη χαλάρωση.

Παραλία Χουλάκια:
Γνωστή για τα ωραία μεγάλα της βότσαλα και τα διάφανα νερά της είναι ιδανική για όσους αγαπούν το κολύμπι.

Αγράρι:
Μια πανέμορφη μεγάλη, αμμουδερή παραλία με καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά. Είναι πιο απομονωμένη ιδανική για όσους δεν αγαπούν τη πολυκοσμία. Καλά οργανωμένη και με παντός είδους θαλάσσια σπορ. Στην περιοχή της Ανω Μεράς, συναντάμε δύο πανέμορφες παραλίες με μεγάλες αμμουδιές και πεντακάθαρα νερά, Καλαφάτης και Αγία Αννα. Ανάμεσά τους, η μικρή χερσόνησος «Διβούνια» χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος.

Καλαφάτης:
Διασκέδαση, χαλάρωση, όλα τα θαλάσσια σπορ, καλό φαγητό, η παραλία που συνδυάζει τα πάντα. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι η ύπαρξη αρκετών δέντρων που προσφέρουν φυσική σκιά και δροσιά στους λουόμενους.

Αγία Αννα:
Μικρή παραλία με ψιλή άμμο και διάφανα νερά, ιδανική για όσους επιζητούν ησυχία. Επίσης στη παραλία αυτή μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα καταδύσεων ή να συμμετάσχετε σε υποβρύχιες εξερευνητικές εκδρομές για αρχάριους και προχωρημένους.

Καλό Λιβάδι:
Μια πολύ δημοφιλής παραλία που βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού, καταγάλανα καθαρά νερά και ονειρεμένη θέα προς το Αιγαίο. Πολύβουη και πλήρως οργανωμένη. Αν αγαπάτε τη διασκέδαση και το καλό beach-service η παραλία στο Καλό Λιβάδι θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Κάπαρη: μια μικρή πανέμορφη παραλία για όσους αποζητούν ηρεμία και χαλάρωση. Ψιλή άμμος και απίστευτα διάφανα καταγάλανα νερά. Διαθέτη την καλύτερη θέα προς το νησάκι της Δήλου και το ηλιοβασίλεμα που μπορείτε να απολαύσετε είναι μοναδικό. Μέχρι κάποιο σημείο φτάνετε με αυτοκίνητο μετά ακολουθεί περπάτημα σε πολύ κατηφορικό, απότομο μονοπάτι.

Κόρφος:
Παραλία τοποθετημένη ακριβώς στο «μάτι» του βορρά και σε συνδυασμό με το σχήμα του νησιού ιδανική μόνο για τους λάτρεις του windsurfing, γιατί υπάρχει μεγάλη ένταση αέρα με σταθερή κατεύθυνση και ταυτόχρονα ο ρηχός βυθός της ευνοεί την δημιουργία κυμάτων, ειδικά για ατελείωτα άλματα.

Λια ή Λυιά:
Χοντρή άμμος, σμαραγδένια νερά, καλά οργανωμένη, ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ονειρεμένο μπάνιο σε συνδυασμό με έντονη διασκέδαση.

Πλατύς Γιαλός:
Ίσως η πιο πολυσύχναστη παραλία της Μυκόνου. Σχετικά μεγάλη, ιδιαίτερα τουριστική παραλία με άμμο, στο νότιο μέρος του νησιού. Περιτριγυρισμένη από ξενοδοχεία και καλά οργανωμένη. Αφετηρία επίσης της θαλάσσιας σύνδεσης, με λάντζες, με τις νότιες παραλίες: Παράγκα, «Paradise» (Καλαμοπόδι), «Super Paradise» (Πλιντρί), Αγράρι και Ελιά.

Φτελιά:
Η καλύτερη παραλία για απίστευτα άλματα, waveriding και windsurf. Βορινή παραλία στον όρμο του Πανόρμου με καταπληκτικά νερά και άμμο. Όταν είστε στην δυτική πλευρά της παραλίας το όλο τοπίο δείχνει σαν λιμνοθάλασσα ειδικά όταν δεν υπάρχει αέρας.

Φωκός:
Απόλυτη ηρεμία και απίστευτη άμμο! Μια όμορφη παραλία αμέσως μετά το δεύτερο φράγμα της Μυκόνου με τοπίο τελείως διαφορετικό από το συνηθισμένο κυκλαδικό. Δίπλα είναι η παραλία της Μερσίνης. Η παραλία που πραγματικά θα σας ξεκουράσει.

Ψαρού:
Κοσμική και οργανωμένη παραλία με θαλάσσια σπορ. Από της πιο όμορφες οργανωμένες παραλίες του νησιού με τη χαρακτηριστική σιμιγδαλένια άμμο και τα σμαραγδένια νερά της αποτελεί την απόλυτη επιλογή κάθε επισκέπτη.

Photos for Mykonos Beaches